Zasmakuj hiszpańskich deserów
Cukiernicy przygotowali na ten czas dwa najbardziej popularne desery kraju Półwyspu Iberyjskiego. Bardziej znanym deserem z sierpniowego duetu słodkich podróży są bez wątpienia Churros. Niezwykle chrupiący z zewnątrz i miękki w środku, tradycyjny hiszpański deser w postaci smażonych w głębokim tłuszczu "pręcików" z ciasta parzonego, wyciskanego za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego. Po usmażeniu posypuje się je zazwyczaj cukrem pudrem i podaje z gorącą czekoladą. Prawdziwe NIEBO W GĘBIE :) Mniej znanym deserem ale mogącym kojarzyć się nam z dzieciństwem to po prostu ryż na mleko, po hiszpańsku Arroz con leche, słodkość kojarzona z regionem Asturii. Wyborny smak i aromat nadaje jej połączenie cynamonu ze skórką cytrynową. Pyszny i lekki deser idealny na upalne dni :) Kto dołączy do tak przepysznych słodkich podroży?
всі новини
06.23.2016 Sobotnie wieczory z pianistą
W ciepłe, letnie wieczory Restauracja Oranżeria tworzy jeszcze bardziej wyjątkowy klimat we wnętrzach Hotelu Rzeszów. Wszystko to dzięki doskonałej kuchni i muzyce na żywo.
06.14.2016 #KIBICUJEMY #NASZYM
Zapraszamy na wspólne przeżywanie emocji podczas meczów Reprezentacji Polski na turnieju Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej Euro 2016 ✌.
05.31.2016 Dzień Dziecka w Restauracji Oranżeria
Dla wszystkich wspaniałych Dzieci z okazji Ich święta - zapraszaMY!
05.26.2016 Dzień Matki w Hotelu Rzeszów
Dla wszystkich wyjątkowych Mam z okazji Ich święta - dziękujeMY!
04.21.2016 Live cooking w Restauracji Oranżeria
W każdy czwartek zapraszamy na specjalne menu - live cooking z owocami morza i rybami!
04.06.2016 1. Targi Dobra Mama Days
Partner strategiczny - Hotel Rzeszów - zaprasza na największe na Podkarpaciu targi dla kobiet w ciąży i rodziców z dziećmi.
04.04.2016 PIEKIEŁKO ♥ 2 URODZINY
Panie i Panowie! Chłopaki i Dziewczęta! Przyjaciele! Mamy ogromną przyjemność zaprosić Was na uroczyste świętowanie drugich urodzin Klubu Hotelowego Piekiełko. Gwarantujemy huczne świętowanie, które wspominać będziemy przez kolejne 365 dni!
03.30.2016 L'ART DE LA CUISINE MARTELL 2016
Nasi kucharze Bartłomiej Wrona i Michał Ziaja otrzymali wyróżnienie w XIV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej. Zachęcamy Państwa do spróbowania ich autorskiego dania konkursowego w Restauracji Oranżeria.
03.07.2016 Nowa odsłona karty menu w Oranżerii
Więcej niż dobry smak.
02.24.2016 Ja... KOBIETA
Wyjątkowy wieczór dla wyjątkowych Kobiet!