Zasmakuj hiszpańskich deserów

Cukiernicy przygotowali na ten czas dwa najbardziej popularne desery kraju Półwyspu Iberyjskiego. Bardziej znanym deserem z sierpniowego duetu słodkich podróży są bez wątpienia Churros. Niezwykle chrupiący z zewnątrz i miękki w środku, tradycyjny hiszpański deser w postaci smażonych w głębokim tłuszczu "pręcików" z ciasta parzonego, wyciskanego za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego. Po usmażeniu posypuje się je zazwyczaj cukrem pudrem i podaje z gorącą czekoladą. Prawdziwe NIEBO W GĘBIE :) Mniej znanym deserem ale mogącym kojarzyć się nam z dzieciństwem to po prostu ryż na mleko, po hiszpańsku Arroz con leche, słodkość kojarzona z regionem Asturii. Wyborny smak i aromat nadaje jej połączenie cynamonu ze skórką cytrynową. Pyszny i lekki deser idealny na upalne dni :) Kto dołączy do tak przepysznych słodkich podroży?

всі новини

01.13.2015 Spotkanie z twórcą Pomnika Czynu Rewolucyjnego

01.13.2015 - Spotkanie z twórcą Pomnika Czynu Rewolucyjnego

Prezydent Miasta Rzeszowa Tadeusz Ferenc zaprasza na spotkanie z twórcą Pomnika Czynu Rewolucyjnego prof. Marianem Koniecznym w dniu 15 stycznia 2015 r. o godz. 17.00 w Hotelu Rzeszów. Wstęp wolny.

01.09.2015 Nick Sinckler ♥ Piekiełko ♥ 24.01

01.09.2015 - Nick Sinckler ♥ Piekiełko ♥ 24.01

Już dziś pragniemy Państwa gorąco zaprosić za niezwykły koncert Nicka Sincklera, który odbędzie się 24 stycznia w Klubie Hotelowym Piekiełko.

01.02.2015 Fotorelacja: #sylwester #moulin_rouge #piekiełko

01.02.2015 - Fotorelacja: #sylwester #moulin_rouge #piekiełko

Fotorelacja z pierwszej imprezy sylwestrowej w Klubie Hotelowym Piekiełko. Było naprawdę gorrrąco!

12.26.2014 Hollywood Glam - cudowny klimat sesji fotograficznej

12.26.2014 - Hollywood Glam - cudowny klimat sesji fotograficznej

Przenosimy Państwa w czasie. Cudowny klimat "Hollywood Glam" posłużył do sesji fotograficznej we wnętrzach Hotelu Rzeszów. Tak właśnie prezentuje się lookbook wykonany dla icoalyou.com.

12.23.2014 Życzenia płynące prosto z serca...

12.23.2014 - Życzenia płynące prosto z serca...

Magia Świąt Bożego Narodzenia nigdy się nie kończy, a najlepszymi prezentami są rodzina i przyjaciele. Najlepsze życzenia z okazji Bożego Narodzenia i szczęśliwego nowego roku składa Państwu dyrekcja oraz pracownicy Hotelu Rzeszów.

12.11.2014 Rezerwuje.pl - Best Hotel Award 2014

12.11.2014 - Rezerwuje.pl - Best Hotel Award 2014

Jest nam niezmiernie miło poinformować Państwa, iż Hotel Rzeszów zajął II miejsce w IV edycji Nagród Best Hotel Award 2014 na najlepsze polskie hotele w kategorii Hotele Rzeszów, przyznawany przez portal - rezerwuje.pl.

11.30.2014 Stolik Szefa Kuchni • Menu Degustacyjne

11.30.2014 - Stolik Szefa Kuchni • Menu Degustacyjne

Dania, których propozycje znajdziecie Państwo w menu degustacyjnym przygotowane są według własnych, autorskich receptur. Codziennie jest to inne menu. Inspirację w ich komponowaniu stanowią elementy nowoczesnej kuchni europejskiej oraz dary naszego Regionu.

11.29.2014 Oranżeryjne przysmaki w czasie świąt

11.29.2014 - Oranżeryjne przysmaki w czasie świąt

W Restauracji Oranżeria na dobre zagościły świąteczne przysmaki.

11.26.2014 2000 "lajków" profilu Hotel Rzeszów na Facebooku

11.26.2014 - 2000 "lajków" profilu Hotel Rzeszów na Facebooku

Profil Hotel Rzeszów na Facebooku ma już ponad 2000 "lajków"! Miło nam poinformować, że "lubię to" numer 2000 otrzymaliśmy od Pana Marcina Woźniakowski, który otrzymuje nagrodę w postaci uroczystej kolacji dla dwóch osób w Restauracji Oranżeria. Gratulujemy! Wszystkim użytkownikom, którzy już polubili nasz profil serdecznie dziękujemy.

11.25.2014 Wigilijne przysmaki regionalne w Oranżerii

11.25.2014 - Wigilijne przysmaki regionalne w Oranżerii

Drodzy Goście w Restauracji Oranżeria kupicie świąteczne przysmaki na wigilijny stół. W naszej ofercie znajdą Państwo wszystkie tradycyjne potrawy i pyszne ciasta z własnej hotelowej cukierni. Już dziś złóż zamówienie, które przygotuje Szef Kuchni.

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy

OK, close