Lipiec o smaku Francji w Cukierni Niebo w Gębie

W lipcu smakujemy deserów prosto z Francji. Crème brûlée to jedna z najbardziej znanych słodkości kraju nad Loarą. Pieczony deser, przygotowywany ze śmietanki, żółtek i cukru oraz z jego skarmelizowaną warstwą na wierzchu. Niesamowitego aromatu nadaje mu dodawana zazwyczaj wanilia. Bardzo często deser podaje się w towarzystwie gałki lodów. Natomiast eklery to wyśmienite, podłużne ciastko z parzonego ciasta, po upieczeniu krojone na pół i wypełniane kremem budyniowym (crème pâtissière) lub bitą śmietaną. Dekorowane dodatkowo na wierzchu polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Bon Appétit!

всі новини

06.23.2016 Sobotnie wieczory z pianistą

06.23.2016 - Sobotnie wieczory z pianistą

W ciepłe, letnie wieczory Restauracja Oranżeria tworzy jeszcze bardziej wyjątkowy klimat we wnętrzach Hotelu Rzeszów. Wszystko to dzięki doskonałej kuchni i muzyce na żywo.

06.14.2016 #KIBICUJEMY #NASZYM

06.14.2016 - #KIBICUJEMY #NASZYM

Zapraszamy na wspólne przeżywanie emocji podczas meczów Reprezentacji Polski na turnieju Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej Euro 2016 ✌.

05.31.2016 Dzień Dziecka w Restauracji Oranżeria

05.31.2016 - Dzień Dziecka w Restauracji Oranżeria

Dla wszystkich wspaniałych Dzieci z okazji Ich święta - zapraszaMY!

05.26.2016 Dzień Matki w Hotelu Rzeszów

05.26.2016 - Dzień Matki w Hotelu Rzeszów

Dla wszystkich wyjątkowych Mam z okazji Ich święta - dziękujeMY!

04.21.2016 Live cooking w Restauracji Oranżeria

04.21.2016 - Live cooking w Restauracji Oranżeria

W każdy czwartek zapraszamy na specjalne menu - live cooking z owocami morza i rybami!

04.06.2016 1. Targi Dobra Mama Days

04.06.2016 - 1. Targi Dobra Mama Days

Partner strategiczny - Hotel Rzeszów - zaprasza na największe na Podkarpaciu targi dla kobiet w ciąży i rodziców z dziećmi.

04.04.2016 PIEKIEŁKO ♥ 2 URODZINY

04.04.2016 - PIEKIEŁKO ♥ 2 URODZINY

Panie i Panowie! Chłopaki i Dziewczęta! Przyjaciele! Mamy ogromną przyjemność zaprosić Was na uroczyste świętowanie drugich urodzin Klubu Hotelowego Piekiełko. Gwarantujemy huczne świętowanie, które wspominać będziemy przez kolejne 365 dni!

03.30.2016 L'ART DE LA CUISINE MARTELL 2016

03.30.2016 - L'ART DE LA CUISINE MARTELL 2016

Nasi kucharze Bartłomiej Wrona i Michał Ziaja otrzymali wyróżnienie w XIV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej. Zachęcamy Państwa do spróbowania ich autorskiego dania konkursowego w Restauracji Oranżeria.

03.07.2016 Nowa odsłona karty menu w Oranżerii

03.07.2016 - Nowa odsłona karty menu w Oranżerii

Więcej niż dobry smak.

02.24.2016 Ja... KOBIETA

02.24.2016 - Ja... KOBIETA

Wyjątkowy wieczór dla wyjątkowych Kobiet!

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy

OK, close