Zasmakuj hiszpańskich deserów
Cukiernicy przygotowali na ten czas dwa najbardziej popularne desery kraju Półwyspu Iberyjskiego. Bardziej znanym deserem z sierpniowego duetu słodkich podróży są bez wątpienia Churros. Niezwykle chrupiący z zewnątrz i miękki w środku, tradycyjny hiszpański deser w postaci smażonych w głębokim tłuszczu "pręcików" z ciasta parzonego, wyciskanego za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego. Po usmażeniu posypuje się je zazwyczaj cukrem pudrem i podaje z gorącą czekoladą. Prawdziwe NIEBO W GĘBIE :) Mniej znanym deserem ale mogącym kojarzyć się nam z dzieciństwem to po prostu ryż na mleko, po hiszpańsku Arroz con leche, słodkość kojarzona z regionem Asturii. Wyborny smak i aromat nadaje jej połączenie cynamonu ze skórką cytrynową. Pyszny i lekki deser idealny na upalne dni :) Kto dołączy do tak przepysznych słodkich podroży?
All News
6/23/2016 Sobotnie wieczory z pianistą
W ciepłe, letnie wieczory Restauracja Oranżeria tworzy jeszcze bardziej wyjątkowy klimat we wnętrzach Hotelu Rzeszów. Wszystko to dzięki doskonałej kuchni i muzyce na żywo.
6/14/2016 #KIBICUJEMY #NASZYM
Zapraszamy na wspólne przeżywanie emocji podczas meczów Reprezentacji Polski na turnieju Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej Euro 2016 ✌.
5/31/2016 Dzień Dziecka w Restauracji Oranżeria
Dla wszystkich wspaniałych Dzieci z okazji Ich święta - zapraszaMY!
5/26/2016 Dzień Matki w Hotelu Rzeszów
Dla wszystkich wyjątkowych Mam z okazji Ich święta - dziękujeMY!
4/21/2016 Live cooking w Restauracji Oranżeria
W każdy czwartek zapraszamy na specjalne menu - live cooking z owocami morza i rybami!
4/6/2016 1. Targi Dobra Mama Days
Partner strategiczny - Hotel Rzeszów - zaprasza na największe na Podkarpaciu targi dla kobiet w ciąży i rodziców z dziećmi.
4/4/2016 PIEKIEŁKO ♥ 2 URODZINY
Panie i Panowie! Chłopaki i Dziewczęta! Przyjaciele! Mamy ogromną przyjemność zaprosić Was na uroczyste świętowanie drugich urodzin Klubu Hotelowego Piekiełko. Gwarantujemy huczne świętowanie, które wspominać będziemy przez kolejne 365 dni!
3/30/2016 L'ART DE LA CUISINE MARTELL 2016
Nasi kucharze Bartłomiej Wrona i Michał Ziaja otrzymali wyróżnienie w XIV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej. Zachęcamy Państwa do spróbowania ich autorskiego dania konkursowego w Restauracji Oranżeria.
3/7/2016 Nowa odsłona karty menu w Oranżerii
Więcej niż dobry smak.
2/24/2016 Ja... KOBIETA
Wyjątkowy wieczór dla wyjątkowych Kobiet!