Lipiec o smaku Francji w Cukierni Niebo w Gębie
W lipcu smakujemy deserów prosto z Francji. Crème brûlée to jedna z najbardziej znanych słodkości kraju nad Loarą. Pieczony deser, przygotowywany ze śmietanki, żółtek i cukru oraz z jego skarmelizowaną warstwą na wierzchu. Niesamowitego aromatu nadaje mu dodawana zazwyczaj wanilia. Bardzo często deser podaje się w towarzystwie gałki lodów. Natomiast eklery to wyśmienite, podłużne ciastko z parzonego ciasta, po upieczeniu krojone na pół i wypełniane kremem budyniowym (crème pâtissière) lub bitą śmietaną. Dekorowane dodatkowo na wierzchu polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Bon Appétit!
Wszystkie aktualności
2013-06-17 Powrót do historii najlepszych dancingów w Hotelu Rzeszów
DANCING | Oranżeria | Hotel Rzeszów
2013-06-15 WSCHÓD KULTURY | WSCHÓD FOOD
Tego festiwalu nie może opuścić żaden prawdziwy miłośnik jedzenia! Wschód Food to festiwal smaków i zapachów niesamowitej kuchni wschodniej!
2013-06-14 NoBorder na Tarasie Hotelu Rzeszów
22.06 | NoBorder na Tarasie | PVRE GOLD
2013-05-22 "Myśleć jak milionerzy" - pierwsze takie seminarium w Rzeszowie!
Chcesz wiedzieć jak myślą i działają milionerzy? Zapraszamy na pierwsze takie seminarium w Rzeszowie pt. "Myśleć jak milionerzy".
2013-05-20 Otwarcie Festiwalu Przestrzeni Miejskiej
Otwarcie Festiwalu Przestrzeni Miejskiej / Daniel Drumz / Sid Pong / Kwazar & Kasia Malenda - Temper Temple.
2013-02-28 Ekstremalnie Babski Wieczór
W dniu 8 MARCA zapraszamy WSZYSTKIE PANIE do restauracji ORANŻERIA na Ekstremalnie Babski Wieczór!