Lipiec o smaku Francji w Cukierni Niebo w Gębie

W lipcu smakujemy deserów prosto z Francji. Crème brûlée to jedna z najbardziej znanych słodkości kraju nad Loarą. Pieczony deser, przygotowywany ze śmietanki, żółtek i cukru oraz z jego skarmelizowaną warstwą na wierzchu. Niesamowitego aromatu nadaje mu dodawana zazwyczaj wanilia. Bardzo często deser podaje się w towarzystwie gałki lodów. Natomiast eklery to wyśmienite, podłużne ciastko z parzonego ciasta, po upieczeniu krojone na pół i wypełniane kremem budyniowym (crème pâtissière) lub bitą śmietaną. Dekorowane dodatkowo na wierzchu polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Bon Appétit!

Wszystkie aktualności

2013-06-17 Powrót do historii najlepszych dancingów w Hotelu Rzeszów

2013-06-17 - Powrót do historii najlepszych dancingów w Hotelu Rzeszów

DANCING | Oranżeria | Hotel Rzeszów

2013-06-15 WSCHÓD KULTURY | WSCHÓD FOOD

2013-06-15 - WSCHÓD KULTURY | WSCHÓD FOOD

Tego festiwalu nie może opuścić żaden prawdziwy miłośnik jedzenia! Wschód Food to festiwal smaków i zapachów niesamowitej kuchni wschodniej!

2013-06-14 NoBorder na Tarasie Hotelu Rzeszów

2013-06-14 - NoBorder na Tarasie Hotelu Rzeszów

22.06 | NoBorder na Tarasie | PVRE GOLD

2013-05-22 "Myśleć jak milionerzy" - pierwsze takie seminarium w Rzeszowie!

2013-05-22 - "Myśleć jak milionerzy" - pierwsze takie seminarium w Rzeszowie!

Chcesz wiedzieć jak myślą i działają milionerzy? Zapraszamy na pierwsze takie seminarium w Rzeszowie pt. "Myśleć jak milionerzy".

2013-05-20 Otwarcie Festiwalu Przestrzeni Miejskiej

2013-05-20 - Otwarcie Festiwalu Przestrzeni Miejskiej

Otwarcie Festiwalu Przestrzeni Miejskiej / Daniel Drumz / Sid Pong / Kwazar & Kasia Malenda - Temper Temple.

2013-02-28 Ekstremalnie Babski Wieczór

2013-02-28 - Ekstremalnie Babski Wieczór

W dniu 8 MARCA zapraszamy WSZYSTKIE PANIE do restauracji ORANŻERIA na Ekstremalnie Babski Wieczór!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności

OK, zamknij